img-fluid

Истанбул

Програма

ПЪРВИ ДЕН

Отпътуване от София в 22:00 ч. от паркинга пред стадион „Васил Левски”. Нощен преход.  София – Истанбул – 550 км

 

 

ВТОРИ ДЕН

Пристигане в Истанбул сутринта. Пешеходна обиколка на историческия център на града (включена в цената), с разглеждане на Хиподрума, Египетския обелиск, „Синята джамия”, църквата „Св. София” , двореца „Топкапъ” (отвън) и Българската църква „Свети Стефан“,  считана за най-красивия християнски храм в цяла Турция. Настаняване в хотела. Желаещите да разгледат отвътре църквата  „Св. София” и Водохранилището, могат да го направят в следобедните часове. Пожелание на групата организиране на  вечеря  с шоу програма (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

ТРЕТИ ДЕН

Закуска. Посещение на Двореца „Долмабахче” - ненадминат със своята пищност и лукс, декориран със златни орнаменти и със стени окичени с картините на някои от най-известните творци на 19 ти век. Екскурзията продължава към азиатската част на града, един от емблематичните мостове над Босфора. Следва свободно време за фото пауза в панорамния парк на един от хълмовете над града, от който се открива великолепна панорама към необятния мегаполис. Следва дневна разходка с корабче по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (доп. заплащане). Вечерта по желание нощна обиколка на Истанбул, включваща забележителностите на Султан Ахмет, разходка по моста Галата и изкачване с лифт до кафенето на Пиер Лоти (доп. заплащане). Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Закуска. Освобождаване на хотела. Посещение на българската екзархия – Екзархийския дом разположена в истанбулския квартал “Шишли”, там е  заседавал Светия Синод на Българската православна църква до преместването си в София.  Отпътуване за България и попътно посещение със свободно време (около 2 часа) в търговски център „Forum”. Тук се намира аквариумът „Тюркоазу“, разположен на площ от 8000 м2 с един от най-дългите подземни водни тунели, в който посетителите се радват на 270 – градусова панорама и имат усещането, че плуват сред водните обитатели (доп. заплащане за билет за аквариума). Отпътуване за България. Пристигане в София около  полунощ.

 

Цени и дати:

Попитайте за дата 195.00 лв.

Цената включва:

  • 2 нощувки в хотел/**/***;

  • транспорт с лицензиран автобус;

  • пътни и гранични такси;

  • екскурзоводско обслужване на български език.

  • медицинска застраховка;

Цената не включва:

  • входните билети на посещаваните обекти;

  • вечеря с шоу програма;

  • разходка с корабче по Босфора;

  • лифт до кафе Пиер Лоти;

  • Разходи от личен характер;

ХОТЕЛИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАМЕНЕНИ С ДРУГИ ОТ СЪЩАТА КАТЕГОРИЯ

Допълнителна информация:

Нашите партньори