img-fluid

Образователни центрове

С. Згурово - комплекс „Старата ковачница“                                                

   

Линк за снимки на комплекс  „Старата Ковачница“ - тук

Заповядайте в туристически комплекс „Старата ковачница“, подходящ за любителите на селския туризъм и спокойствието.

Комплексът се намира в Западна България в китното селце Згурово, област Кюстендил, само на около 90км. от София или иначе казано на около час и половина път с автомобил. 

Ако искате да се полюбувате на красотата на българската природа, да се докоснете до нашите корени, да избягате от шума и стреса на големия град и да се отдадете на уединение, затвореният комплекс „Старата ковачница “е точното място за вас и вашето семейство, близки и приятели.

Затвореният комплекс „Старата ковачница “е сред китната овощна градина, разполагат с три къщи – РАБОТИЛНИЦАТА НА ДЯДО, КУХНЯТА НА БАБА и ОДАЯТА НА МОМАТА. Самите те са построени през 19 век., били са средище на занаятчии. 

Всяка къща е с по 2 етажа, разполага с механа – трапезария на приземния етаж, оборудвана с камина и кухненеска посуда, горните етажи са с по три спални и общ санитарен възел с баня, локално парно и бойлер.  Допълнителни удобства –  паркинг, тревно волейболно игрище, 2 барбекюта и автентична фурна. В самия комплекс се намира малък храм.

Атмосферата е неописуемо приказна. Къщите посрещат гости през цялата година. Всеки уикенд или делник Вие можете да спрете времето за малко и да отдъхнете сред ширината на зелената морава, да се съберете с приятели край огъня и да усетите духа на  планината, съчетан с удобствата на съвремието.

ЦЕНИ:

понеделник - петък  180.00 лв. (общо трите къщи 540.00 лв.)

  петък- неделя 200.00 лв. (общо трите къщи 600.00 лв.)

При резервация над 3 нощувки - отстъпка 10 % от цените

Цената включва:  наем на една къща /5-7 легла/ и туристическа застраховка.  

  •  

По желание на гостите има възможност за организиране изхранване -  кетъринг.

 Настаняване с домашни любимци е възможно при  допълнителна договорка.

 

Екскурзии и забавления:

В близост до затворени комплекс „Старата Ковачница“ се намират: * с. Невестино  -  прекрасно място за разходка и фотопауза на средновековния Кадин мост; *Девически манастир от 10-ти век "Свети Лука", откъдето гледката над околността е впечатляваща.;  * гр. Кюстендил – овощната градина на България, градче, което въплъщава в себе си природа, минерални извори и богато културно – историческо наследство. В края на юни  се провежда „Празникът на черешата“. Възможните туристически обекти за посещение са: Художествена галерия Владимир Димитров-Майстора, Исторически музей Кюстендил, Крепостта Хисарлъка, Църквата „Св. Георги“, Пиргова кула и други.

Линк за повече снимки на комплекс  „Старата Ковачница“ - тук

Нашите партньори