img-fluid

Училища сред природа и ЕТНО

Възможни дестинации:

  • Банско        235.00 – 255.00 лв.

  • Мелник       235.00 лв.

  • Златоград  245.00 – 265.00 лв.

  • Казанлък    245.00 лв.

  • Троян         245.00 – 265.00 лв.

Програма

Попътни екскурзии.

Запознаване с българския бит, култура и обичаи характерни за района.

Представяне на българските занаяти -  керамика, грънчарство, терзийство, дърводелство, кожарство и др. – според избрания маршрут.

Запознаване с традиционното българско народно облекло.  Разучаване на право хоро, ръченица и хоро характерно за областта. 

Запознаване с вярванията, митовете и легендите, характерни за района.  Следобед с приказни игри.  Карнавална хоротека

Запознаване с видни българи родени и израснали в района. Снимки за спомен.

Троян

1 ден:

Отпътуване от двора на училището по маршрут София – Троян – Черни Осъм – Чифлик. Посещение на Троянски манастир “Св. Богородица” – трети по големина и значение в България. По желание на групата посещение и скривалището на Апостола, което сега е музей (вх.такса – 1.00лв.). Разходка до Черни Осъм – природонаучния музей и Орешака – експозиция на занаятите. Настаняване в Троян. Запознаване с аниматорите, програмата и провеждането на заниманията. Вечеря. Детска забава. Нощувка.

2 ден: „РОДОЛЮБИЕ“ 

Закуска. Ползване на басейн. Свободно време. Обяд. Отпътуване и посещение на Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства — уникален за страната музей. Най-старите експонати са от 10-9 век пр.н.е. Запознаване с българския бит, култура и обичаи характерни за района. Разходка из града. Представяне на българските занаяти – керамика, грънчарство. Вечеря. Хоротека. Нощувка.

3 ден: „Етно школа“

Закуска. Запознаване с традиционното българско народно облекло. Обяд. Разучаване на право хоро, ръченица и хоро характерно за областта. Вечеря. Хоротека. Нощувка.

4 ден: „ПРИКАЗЕН ДЕН“ 

Закуска. Запознаване с вярванията, митовете и легендите, характерни за района.  Обяд. Свободно време. Следобед с приказни игри. Вечеря. Карнавална хоротека. Нощувка. 

5 ден:

Закуска. Свободно време за разходка и ползване на басейн. Обяд. Освобождаване на хотела. Посещение на пещера Съева дупка – образувана преди повече от 1 милион години от тектонски варовици. Разходка до щраусовата ферма. Отпътуване за София. Прибииране в светлата част на денонощието!!!

Нашите партньори