Свежи идеи за оцеляване при пътуване с деца

от Милена - 15 Jul. 2019

ПЪТУВАНЕ С ДЕЦА

Всички сме съгласни, че пътуването с малки деца е напрягащо... както за родителите, така и за останалите пътници – особено ако не са роднини.

 

Ще се опитаме да ви помогнем да планирате пътуване с деца, така че в края на пътуването да имате все още и деца, и здрави нерви, и здрав разум.

 

Ще се опитаме да ви помогнем да планирате пътуване с деца, така че в края на пътуването да имате все още и деца, и здрави нерви, и здрав разум.

 

Ето някои предложения за ваше улеснение:

 

* В джоба на детето сложете листче с номера на телефона си – в случай, че се изгуби ще помогне. Ако не е много малко часовниците-телефон са доста полезни в такива моменти.

 

* Европейска здравна карта ще ви спести доста разходи ако ще пътувате извън страната.

 

* Не забравяйте нотариално заверена декларация и нейно копие ако детето пътува само с един родител или придружител.

 

* Ако имате тази възможност – изберете най-подходящото време за пътуване – т.е когато детето ви е в най-добро настроение и най-малко нужди.

 

* Добре е да пътувате с тъмни дрехи. Вземете резервни дрехи на удобно място както за детето – така и за себе си. Петната освен неприятни – поякога са и миризливи :)

 

* Вземете подходяща храна – не много сладка или солена (ще им се пие вода – после ще им се пишка), да не мирише, цапа или шуми силно. Млеката и соковете не се подходящи, защото бързо ще стигнете до резервните дрехи. Запасете се с достатъчно вода. Дезинфектант за ръце и голям пакет мокри кърпички са от голяма полза.

 

* Опитайте се да накарате детето да посети тоалетна преди да тръгне или се  запасете с достатъчно памперси :)

 

* Колкото и невероятно да звучи – ограничете багажа – добре е ако се наложи да можете да носите всичко – дори и детето. Можете да вземете тубичка с концентриран препарат за пране. Резервните дрехи е важно да са в ръчния багаж. Ако детето може да ходи – нека си носи само част от багажа – така дори може да реши, че част от него му е в повече :)

 

* Много е важно родителите да са с удобни дрехи и обувки.

 

* Не се качвайте твърде рано. Не давайте успокоителни и лекарства на децата превантивно. Ментовите бонбони могат да бъдат полезни. Облечете ги на пластове. 

 

* Носете подходящи (най-вече леки и малки) играчки, книжки, моливи. Слушалки също могат да са от полза.

 

Бъдете любезни и се извинете на другите пътници. 

 

Ако все пак някой спътник сметне за нужно да цъка с език и да прави многозначителни физиономии, игнорирайте го!

 

Направили сте  всичко възможно и по силите си за да  децата  и  другите да преживеят това пътуване. Подготвяли сте се за пътуването много повече от другите и сте положили много повече усилия, за да сте с детето в този самолет или този влак, или автобус. А ако някой все пак е забравил, напомнете му, че някога и те са били пищящи дразнители – да, всеки от нас все някога е дразнил околните, така че многознайковците да млъкнат, ако обичат, за да си довършите пътуването.

Ако пропускаме нещо – допълнете ни :) 

Лек път!

оцеляване деца път родители Багаж нерви разум храна дрехи документи

Подобни статии

Какво да сложите в багажа

Подобни статии

Виж повече

„На гости при БАБА"

Подобни статии

Виж повече

Нашите партньори